Sudjelovanje na stručnom skupu Smakraftdagane u Norveškoj

Nakon dvije godine pauze zbog pandemije COVID19 ipak je u Bergenu održan stručni skup Smakraftdagane, jedan od ključnih skupova za hidroprogram u Norveškoj.

Ove godine sudjeluje veći broj sudionika nego proteklih godina – ukupno 55 izlagača i 240 delegata. Prisustvuju neke od najvećih elektroprivreda iz regije, a od turbinskih proizvođača su neki od izlagača postojeći partneri GIM-a.

GIM je održao sastanke s postojećim i potencijalnim partnerima i kupcima te uspostavio nekoliko novih kontakata. Između ostalog saznale smo da je uz izgradnju novih malih hidroelektrana u planu i niz revitalizacija postojećih hidroelektrana.

Uz fotografije Končar generatora na štandu GIM-a, na štandovima još dva izlagača su bile fotografije Končar generatora i to s MHE Torsnes i MHE Rasdalen što smatramo potvrdom kvalitete proizvoda i zadovoljstva kupaca.

Teme konferencije su dodjela koncesija za izgradnju MHE i investicije koje su u planu obzirom na visoku cijenu električne energije, budućnost obnovljivih izvora energije, održivost dobavnog lanca pri čemu se od dobavljača očekuje doprinos progresivnom poboljšanju, digitalizacija od koje se očekuje smanjenje troškova održavanja u narednom periodu do 55% i dr.

https://koncar-gim.hr/wp-content/uploads/2021/11/20211110_110358-scaled.jpg