Sudjelovanje na konferenciji HydroVision 2022

U Denveru, u SAD-u održava se od 12. do 14. srpnja konferencija HydroVision International 2022. Riječ je o najvećem skupu proizvođača hidroenergije koji okuplja i stručnjake i izlagače iz cijelog svijeta, iako je najviše usredotočen na tržište Sjeverne Amerike. Na konferenciji je 219 izlagača, a među njima se ove godine drugi put predstavilo društvo KONČAR – Generatori i motori (GIM).

Konferenciji prisustvuje više od 85 proizvođača hidroenergije, nekoliko tisuća delegata iz cijelog svijeta, većinom predstavnika tvrtki i operatera, kao i konzultanskih kuća, financijskih institucija, razvojnih instituta, proizvođača opreme i komponenti te različitih stručnjaka uključenih u proces razvoja, planiranja i realizacije hidroenergetskih projekata.

Slično kao i na Hydro konferencijama, prije početka konferencije organizirana su stručna razgledavanja postrojenja, a tijekom tri dana konferencije glavne teme  su vezane uz obnovu i održavanje opreme, učinkovitost elektrana, pohranu električne energije, nove tehnologije, usluge inženjeringa, oprema u hidroelektranama i dr.

Cilj konferencije je naglasiti perspektivu uloge hidroenergije, istražiti izazove koji utječu na hidro resurse i pomoći sudionicima u razvoju vizije kako dočekati izazove i osigurati održivi razvoj hidroenergije.

U sklopu MATCH! programa GIM održava brojne sastanke sa ciljanim kupcima i potencijalnim partnerima. Također GIM je ponosan sponzor Women with Hydro Vision Luncheona.

Konferencija je za GIM izuzetno uspješna, ostvaren je veliki broj kontakata te su postignuti dogovori o daljnjim aktivnostima.