Sudjelovanje na stručnom skupu Renexpo Interhydro u Austriji

U Salzburgu je održan tradicionalni stručni skup Renexpo Interhydro, jedan od ključnih skupova vezano na hidroenergiju u Austriji i cijeloj regiji njemačkog govornog područja. Sudjelovao je 61 izlagač, a tijekom skupa su održane kongresne radionice i Hydro forum. Danas hidroenergija ima važnu ulogu u proizvodnji obnovljive energije te u smanjenju emisija ugljikovog dioksida.

Cilj kongresa je bio pokazati doprinos hidroenergije sigurnoj, održivoj, pristupačnoj i klimatski neutralnoj opskrbi energijom i ponuditi jedinstvenu platformu za prijenos znanja, razmjenu iskustava i nove kontakte.

Na dvodnevnom kongresu bila su predstavljena i raspravljena aktualna pitanja poput političkih i zakonskih okvira, e-mobilnosti, skladištenja energije, održavanja i modernizacije, ekološki kompatibilnog proširenja hidroelektrana i međunarodnih tržišta.

Regionalna dodana vrijednost koja uključuje zbrinjavanje otpada, energetsku učinkovitost i društvenu odgovornost dobiva posebnu ulogu. Osim toga, posebna je pozornost posvećena temama mobilnosti, komunikacije i pristupačnosti koje su teme budućnosti u kojima je KONČAR i sada aktivni sudionik.

KONČAR – Elektroindustrija d.d. prvi je puta sudjelovala kao izlagač na ovom skupu, a osim GIM-a, sudjelovali su KONČAR – Inženjering za energetiku i transport, KONČAR – Elektronika i informatika te KONČAR – Institut za elektrotehniku koji su predstavljali svoje proizvodne programe.

Uz praćenje kongresnog programa održali smo sastanke s drugim proizvođačima opreme i potencijalnim kupcima, a posjetili su nas i ključni kupci iz Austrije i Njemačke što još jednom potvrđuje dobru poslovnu suradnju i na ovom tržištu.

Pokazani interes za našim generatorima na ovom skupu, dokaz je da je tržište nakon pandemije sve aktivnije, što nas izuzetno veseli.