OSVRT NA 2021.

2021. je bila puna izazova i iznenađenja, kako za nas, tako i za ostatak svijeta. Pandemija je otežala postojeće poslovne procese i postavila dodatne izazove u realizaciji projekata.

KONČAR-GIM je tokom cijele pandemije pomno pratio situaciju, kako interno tako i u okruženju, te donosio preventivne mjere u skladu sa odlukama Stožera civilne zaštite. Na prvom mjestu je briga za naše zaposlenike pa smo u skladu s time provodili potrebne reorganizacije u svakodnevnom radu.

Iznimno smo ponosni i zahvalni našim zaposlenicima koji svakodnevno dolaze na posao kako bi osigurali kontinuitet poslovanja. Iako ne očekujemo da će 2022. biti manje izazovna od 2021. godine, nastavljamo s implementacijom promjena koje će imati dugoročno pozitivan utjecaj na naše poslovanje.

Promjene uključuju proces restrukturiranja Končar-GIMa, u naredne dvije godine, koji obuhvaća tehničko unapređenje proizvoda, digitalno unapređenje procesa izrade dokumentacije, izradu i implementaciju novog sustava planiranja proizvodnje, nabavku i ugradnju novih strojeva, opreme i postrojenja, kao i modernizaciju i optimizaciju proizvodnog pogona.

Po završetku investicijskog ciklusa, Končar GIM će biti moderniziran i opremljen suvremenim strojevima i postrojenjima koji će pospješiti razvoj naših proizvoda kako bismo kvalitetom i inovativnošću ostali u svjetskom vrhu gdje naši generatori i motori pripadaju.

Bliska suradnja s našim poslovnim partnerima je uvijek bila naša prednost u vremenima visoke i niske volatilnosti, stoga s ponosom objavljujemo neke od važnijih ugovorenih projekata u 2021.:

  • Pet projekata u Švedskoj koji su u fazi završne montaže generatora na terenu ili puštanja u pogon te tri projekta čija će realizacija na terenu biti tijekom 2022. godine;
  • Dva nova projekta za Austriju od kojih je jedan isporuka novog generatora, a drugi isporuka dva generatora za potpuno novu hidroelektranu te jedan projekt za Njemačku za austrijskog investitora;
  • Novi projekt za revitalizaciju hidrogeneratora na Islandu;
  • Potpisivanje novog ugovora između Hrvatske elektroprivrede (HEP) i Društava grupacije KONČAR. Kao dio projekta rekonstrukcije i revitalizacije, opseg posla uključuje isporuku opreme, zamjenu 3 generatora i 3 turbine;
  • Novi veliki ugovor za Laos koji uključuje dizajn, proizvodnju, tvorničko ispitivanje i transport tri generatora, tri uzbudna sustava, tri sustava monitoringa, alata, naprava i rezervnih dijelova, te nadzor nad montažom i puštanje u pogon 3 nova generatora snage 61,7 MVA; napona 13,8 kV, 500 o/min.

Kroz desetljeća iskustva u razvoju i proizvodnji generatora i stoljeće iskustva u razvoju i proizvodnji motora, kontinuirano razvijamo naš proizvod te ostajemo ključni dobavljač „Tailor made“ proizvoda. Kako bi osigurali kvalitetu, i dalje ćemo surađivati s renomiranim europskim dobavljačima robe i materijala te pružateljima usluga.

Zahvaljujemo svima koji su omogućili kontinuitet našeg poslovanja u 2021. i želimo svima uspjeha i sreće u narednoj godini! 😊