Uspješne isporuke u Maleziju i Norvešku

 

Končar – Generatori i motori d.d. isporučilo je dva vertikalna sinkrona generatora pojedinačne nominalne snage 5,3 MVA za Maleziju te četiri brodska motora za Norvešku.

Sinkroni generatori za Maleziju će biti instalirani i pušteni u pogon na HE Sungai Selama do kraja tekuće godine te je Končar već sada u pregovorima za nove projekte u Aziji. U protekle dvije godine Končar – Generatori i motori d.d. je značajno povećalo prisutnost u segmentu srednjih generatora na području Jugoistočne Azije.  Za Filipine je Končar isporučio četiri srednja generatora za dvije različite hidroelektrane snaga 3 x 3,8 MVA i 1 x 3,03 MVA te su u tijeku  još dva različita projekta za isporuku pet novih generatora snaga 3 x 5,9 MVA i 2 x 3,3 MVA.

Četiri brodska motora za Norvešku su treća isporuka iz ugovora za norveškog kupca koje je na svih sedam brodova ugradio ukupno četrnaest Končarevih motora. Višegodišnjom suradnjom sa spomenutim kupcem na projektima iz područja brodogradnje potvrđuje se kvaliteta i pouzdanost  Končarevih proizvoda te se i u budućnosti očekuje suradnja sa ovim ključnim kupcem.